• 2022. 01. 28.

  Premiile Orbán Balázs 2021

  «« înapoi
 • Vineri, 28 ianuarie 2022, la Palatul Culturii din Târgu Mureş s-au decernat Premiile Balázs Orbán pe anul 2021.

  Este vorba de cea mai înaltă distincţie a Regiunii ce poartă numele marelui etnograf Orbán Balázs, care a descris pentru prima dată Ţinutul Secuiesc drept o entitate unitară. Premiul Balázs Orbán a fost înfiinţat în anul 2011 de către Consiliile judeţene Covasna, Harghita şi Mureş şi este acordat unor personalităţi cu merite deosebite în dezvoltarea şi modernizarea Ţinutului Secuiesc, respectiv în valorificarea tradiţiilor sale specifice.

  Decernarea Premiilor Balázs Orbán constituie un eveniment important al Programului Cultural Zilele Ţinutului Secuiesc, dar ceremonia din toamna lui 2021 a fost amânată pentru anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru anul 2021, Premiile Balázs Orbán au recompensat munca de excepţie a unor profesori, dăruirea de care au dat dovadă în timpul pandemiei.

  Premiul Balázs Orbán 2021, în județul Covasna, i-a fost acordat doamnei Dr. Mária Pető– profesoară de matematică şi fizică, cercetător, fost director interimar al Colegiului Reformat din Sfântu Gheorghe, deţinătoare a unor prestigioase premii.

 • Galerie Foto:

 •