• 2015. 06. 03.

  X. Perkő Gyermek és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója

  «« vissza
 • A találkozón fellépő Kovászna megyei néptáncegyüttesek: a kézdiszentkereszti Tisztás Néptáncegyüttes és a Minitisztás  Néptáncegyüttes, a kézdivásárhelyi Harmatfű Néptáncegyüttes, a Gyöngyvirág Tánccsoport és a Nagy Mózes Elméleti Líceum tánccsoportja, a gelencei Burusnyán Táncegyüttes, a zabolai Gyöngyharmat  Néptáncegyüttes, a csernátoni Szakajtó Néptáncegyüttes és Pántlikácska Néptánccsoport, a sepsiszentgyörgyi Kincskeresők Néptáncegyüttes, Kincsek Néptáncegyüttes, a Százlábúak Ifjúsági Néptáncegyüttes és a Százlábacska Gyermek Néptáncegyüttes, a zágoni Tüzes Tánccsoport, a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes és utánpótlása a Borsika Néptáncegyüttes,  a nagybaconi Pásztortűz Néptáncegyüttes, az olaszteleki Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, az erdőfülei Dobó Néptáncegyüttes, a vargyasi Csillagkövetők Néptáncegyüttes, a kovásznai Recefice Néptánccsoport.
  Maros megyéből a marosvásárhelyi Napsugár Néptáncegyüttes és a mezőmadarasi Árvalányhaj Hagyományőrző Együttes érkezik.
  Hargita megyéből a következő csoportok érkeznek: a csíkszeredai Borsika Néptáncegyüttes, a székelyudvarhelyi Boróka  Néptáncegyüttes, a Madéfalvi Merelye Néptánccsoport, a csíkmidszenti Fürgülő Néptánccsoport, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes és Prücskök  Néptáncegyüttes,  a székelykeresztúri Kispipacsok és Mákvirágok Néptáncegyüttes,  a rugonfalvi Forgórózsa Néptáncegyüttes.
  Bákó megyéből a kósteleki Szellőcske Néptánccsoport érkezik.
  A magyarországi meghívottak Kisújszállásról visszatérő vendégei a találkozónak, a Garaguly és Karakasok Gyermek Néptáncegyüttesek mellett a törökszentmiklósi Hagy-Ma Gyermek Néptáncegyyüttes és a fegyverneki Annaházi Gyermek  Néptáncegyüttes is részt vesz a találkozón.

  Rossz idő esetén a rendezvényt a kézdiszentléleki Petőfi Sándor Művelődési Házban tartják! A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát! A rendezvényen való részvétel ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.
  A találkozó szervezői: Kovásza Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala
  Támogató: Kovászna Megye Tanácsa
  Médiapartnerek: a Háromszéki napilap és a kézdivásárhelyi PROFI RÁDIÓ.

 • Fotógaléria:

 •