• 2021. 10. 02.

  Mozsika – serie de ateliere de pregătire în domeniul muzicii populare

  «« înapoi
 • Centrul de Cultură al Județului Covasna și Consiliul Judeţean Covasna organizează o nouă ediţie a tradiţionalului Atelier de muzică populară Mozsika, care nu se va mai desfăşura doar pe durata unei săptămâni, ci într-un format special. Este vorba de un nou concept al Proiectului Mozsika, cu o desfăşurare în mai multe etape, pe durata a câteva luni, între 15 octombrie 2021- 15 iunie 2022, perioadă în care, la Târgu Secuiesc, se va derula o serie de ateliere /workshop-uri de pregătire în domeniul muzicii populare.

  Scopul Atelierului Mozsika a rămas acelaşi :cultivarea pasiunii pentru muzica şi dansurile populare din Transilvania şi formarea instrumentiştilor necesari pentru ca valorile tradiţionale să fie păstrate în forme autentice şi vii.

  Grupul ţintă al workshop-ului/atelierului, adică cine poate participa la Mozsika : persoane pasionate de folclorul muzical, care ştiu să cânte bine la vioară, violă, acordeon şi contrabas şi care doresc să înveţe, sub îndrumarea unor specialişti în domeniu, partituri valoroase din folclorul muzical specific comunităţilor din Ardeal, pe care să le înterpreteze apoi la aceste instrumente.

  Înscrierea la Workshopul Mozsika şi informaţii suplimentare despre Proiect pot fi obţinute direct de la secretariatul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna (din Sfântu Gheorghe, Piața Libertății nr. 2), sau prin următoarele numere de telefon şi adrese electonice : 0267-351 648, 0742-14 86 87; email : magoriistvan@cultcov.ro, istvan_magori@yahoo.com.

  Data limită de înscriere: 14 octombrie 2021.

  Taxa de participare la workshop: 300 lei/persoană.

  Pentru confirmarea înscrierii, este necesară plata unui avans de 150 lei, care trebuie făcută până la data limită de înscriere, 14 octombrie 2021, prin următoarele modalităţi :

  1. Prin virament bancar, la contul de trezorerie RO64 TREZ 2562 1G33 5000 XXXX (vă rugăm să treceți pe ordinul de plată codul fiscal al Centrului de Cultură al Județului Covasna, care este următorul: 44 04 389).

  2. Personal, la sediul Centrului de Cultură al Județului Covasna.

  Restul taxei de participare trebuie achitat până la 15 decembrie 2021, prin una dintre modalitățile precizate mai sus.

  Înscrierea se face prin Formularul de înscriere anexat (vezi file)

  De reţinut: Workshop-ul / Atelierul Mozsika are un număr de locuri limitat.

  Finanţatorul Proiectului : Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, Fondul Csoóri Sándor

 • Documente ataşate:

 • »» file
 • Galerie Foto:

 •