• 2015. 01. 19.

  Díjátadó gála a MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN!

  «« vissza
 • A zenekarról röviden:

  Az IMPRO-VÍZIÓK 2.2 saját zenei repertoárral lép a közönség elé, zenéjüket ők szerzik saját világukat olvasztva egybe olyan műfajokkal, amelyben otthonosan mozognak – népzene, világzene, klasszikus és jazz muzsika. A kezdeti egy hegedűs zenei elképzelését tovább fejlesztették két hegedűre, majd miután ez a felállás nyújtotta lehetőségek tárházát – szolisztikus illetve kisérő jellegek és funkciók – kimerítették, két ritmushangszert – nagybőgőt és cimbalmot – vontak be a produkcióba. Ezt a felállást olykor tovább színesíti egy-egy meghívott szólista és ének is, ezáltal egy teljesebb és összetettebb hangzást kölcsönözve a zenei világuknak. A zenekar nagy hangsúlyt fektet az improvizációra és a meglévő zenei témák szabad kezelésére.
  A zenekar tagjai: Kelemen István – hegedű, Gáspár Csaba – hegedű, ének, Fazakas Albert – cimbalom, Vitályos Lehel – nagybőgő.

  III. Székelyföldi Grafikai Biennálé díjai:

  A biennále legjobb alkotásainak járó díjakat osztják ki: a Biennále Fődíját (2ooo euró), a Plugor Sándor-díjat (1ooo euró),  a Nagy Imre-díjat (1ooo euró), a  Nagy Pál-díjat (1ooo euró),  a Zereda Művésztelep Díját és a Pulzus Művésztelep Díját.További információk a biennále honlapján érhetők el: www. grafikaiszemle.ro.

   A díjátadó gála főszervezői: Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ.
  Társszervezők: Hargita Megye Tanácsa, az Erdélyi Művészeti Központ, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ.

 • Fotógaléria:

 •