• 2021. 05. 07.

  Sărbătoarea ouălor roşii de Paşti de la Brădet, Ediţia26

  «« înapoi
 • Anul trecut, Sărbătoarea ouălor roşii de la Brădet a fost anulată din cauza pandemiei, dar Ediţia26 a acestui eveniment tradiţional s-a desfăşurat în această primăvară, a treia zi de Paşte, marţi, 4 mai 2021, la Căminul Cultural Floroaia Mare (Căminul Cultural din Brădet devenind Centru de vaccinare anticovid).

  Sărbătoarea s-a desfăşurat cu respectarea regulilor impuse de pandemie : locurile au fost limitate şi rezervate invitaţilor; participanţii au purtat măşti pe toată durata evenimentului şi au respectat distanţarea socială; la intrare au existat dezinfectanţi şi organizatorii au verificat temperatura fiecărui participant. În sală au participat doar 50 de persoane, desfăşurarea Sărbătorii fiind transmisă online,live, pe pagina de Facebook a Primăriei Întorsura Buzăului.

  Din program

  - Concurs de ouă încondeiate

  - Expoziţie de ouă încondeiate

  - Program religios

  - Program folcloric, cu participarea Ansamblului Cununa Carpaţilor, solişti vocali şi instrumentişti din zonă, formaţii corale

  Invitat de onoare : Marius Ciprian Pop (preot şi interpret de muzică populară)

  Sărbătoarea ouălor de Paşti de la Brădet este organizată de Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, sub coordonarea directorului acestei instituţii, Costică Oltean. Centrul de Cultură al Judeţului Covasna este implicat în acest proiect în calitate de partener,avînd în vedere misiunea instituţiei noastre de a sprijini eforturile de păstrare în forme vii a meşteşugurilor tradiţionale.

 • Galerie Foto:

 •