• 2010. 10. 18.

  Őszi Közművelődési Napok, hetedszer!

  «« vissza
 • Szűkös költségvetés, sikeres programok! Ez jellemezte az idei, 7. Alkalommal megszervezett Őszi Közművelődési Napokat.
  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa 2010. október 3-9., Háromszék 26 településére jutatott el kulturális programot. A 37 ingyenes programon összesen 2381 résztvevő volt jelen.
  A rendezvénysorozat célja a megye közművelődési életének fellendítése, a kisközösségek kulturális életének előremozdítása. Az Őszi Közművelődési Napok programjának összeállításakor a településeken élő kisközösségek kulturális igényeit vettük figyelembe. Ezért az egy hetes program gyerek- és felnőtt közönségnek szóló koncerteket, bábszínházat, amatőr színházi előadásokat és író-olvasó találkozókat tartalmazott.
  A Kovászna Megyei Művelődési Központ sikeresnek könyveli el a rendezvényt, sikerült olyan településekre vinni kulturális programot mint pl. Feldoboly, Felsőrákos, Sepsibesenyő és Sepsikőröspatak, ahol évek óta csak nagyon ritkán szerveznek vagy fogadnak hasonló jellegű programokat. Nagy sikernek örvendtek a gyerekprogramok, a Cimborák Bábtagozat és a Mozsikácska előadásai, amelyeken közel 1000 gyerek vett részt. Idén a hangsúly a gyerekelőadásokra és az amatőr/műkedvelő színjátszók fellépéseire tevődött, de szerepelt a palettán klasszikus zenei koncert, humor,táncház, kiállítás megnyitó, író-olvasó találkozó is.

  A Közművelődési Napokkal keretében, október 5-én tartotta a Művelődési Központ a székházavatóját. Kolumbán Hanna plakát-kiállításának megnyitóját követően, sajtótájékoztatóra került sor. Ezt követte egy a kultúrigazgatóknak, felelősöknek szánt találkozó, ahol mindenki elmondhatta sikereit és gondjait egyaránt, valamint az intézmény bemutatta új arculatú honlapját. A nap folyamán több kulturális programra, bemutatkozóra, beszélgetésre is sor került, illetve a Művelődési Központ ajtaja minden érdeklődő számára nyitva állt. A Nyílt Nap alkalmával több mint 150 látogatója volt a Szabadság tér, 2 szám alatt található Megyei Művelődési Központnak.

 •