• 2020. 05. 03.

  Astăzi este Ziua Mondială a Libertăţii Presei

  «« înapoi
 • Părintele democraţiei, Alexis de Tocqueville (1805-1859), a considerat presa cel mai important mijloc de a facilita dialogul : prin ziare, oamenii ajung să dialogheze în fiecare zi, fără să se vadă, şi să ia decizii comune, fără a se întîlni.

  Astăzi, tehnicile şi metodele de transmitere a unor mesaje s-au diversificat, în comparaţie cu cele din vremea lui Tocqueville, dar, odată cu explozia mijloacelor de comunicare, s-a complicat şi deschiderea unor spaţii de dialog autentic, din cauza goanei după audienţă cu orice preţ. O audienţă pe care unele instituţii mass-media o obţin prin dezinformare, manipulare şi control.

  În aceste condiţii, misiunea instituţiilor publice de cultură, cum este Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, este să promoveze şi să colaboreze cu instituţiile de presă care respectă principiul libertăţii de exprimare, dar şi pe cel al responsabilităţii pentru conţinutul jurnalistic, pentru o informare cît mai corectă. Drept urmare, pe canalele sale de comunicare şi socializare, instituţia noastră promovează presa liberă şi responsabilă, care pune în circulaţie valori ale umanităţii şi democraţiei, şi care deschide spaţii pentru dialog pe marginea unor probleme ce frămîntă comunitatea locală, naţională şi internaţională.

 • Galerie Foto:

 •