• 2014. 06. 18.

  A találkozás ünnepe - IX. Erdélyi Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Tánctalálkozója

  «« vissza
 • Este 19 órától pedig János Vitéz táncos képek kicsiknek és nagyoknak Petőfi Sándor műve nyomán Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadásában, és ugyanebben az időben kiértékelő zajlott az információs sátorban Furik Rita, Szlovákiából származó koreográfus-rendező, táncpedagógus vezetésével a résztvevő tánccsoportok vezetői részére.
  20.00-tól a tábortűz mellett táncház kerekedett egészen 22.00 óráig amikor a még aktívan bulizó ifjak szomorúságára a tűzoltók kioltották a még égő tűzet, de nem a gyerekek, és ifjak lelkében kialakult meleget és lendületet, várva a következő jubiláló rendezvényt, amely 2015 június 13-14 -re van tervezve.
      A szép és kellemes időben a programok gördülékenyen zajlottak, fegyelembontás nem volt, lelket melengető érzés volt látni a sok boldog gyereket és ifjat. A rendezvény  elérte célját, sikeresnek mondható, mert Kovászna megyében a tánccsoportoknak kihívást jelentett a részvétel, külön készültek a rendezvényre, és az elmúlt évekhez képest minőségibb táncokat, koreográfiákat mutattak be. Az esti táncház pedig egy nagy családdá varázsolta a rendezvény összes tagját. 
  Virág Endre, programfelelős

 • Fotógaléria:

 •