• 2013. 04. 12.

  Promovarea proiectelor prin înscrierea în Programul Zilele Ţinutului Secuiesc

  «« înapoi
 • Vă puteţi promova proiectul prin înscrierea în Programul Zilele Ţinutului Secuiesc 10-19 mai 2013

  De cîţiva ani, Consiliile Judeţene Covasna, Harghita şi Mureş  au hotărît să-şi reunească eforturile  pentru a valorifica împreună, şi în folosul comunităţilor din zonă, valoarea de brand pe care această denumire istorică, Ţinutul Secuiesc, o are. În acest sens, cele trei consilii judeţene au iniţiat şi organizat diverse proiecte culturale de anvergură regională, naţională şi internaţională care au în denumirea lor sintagma Ţinutul Secuiesc. Este vorba de proiecte care sunt produsul unui parteneriat între instituţii culturale din cele trei judeţe, al căror scop este să promoveze  valorile Ţinutului Secuiesc,  în toată diversitatea lor, să le integreze în dialogul cultural naţional şi internaţional şi să încurajeze astfel turismul cultural  în zonă. Cel mai prestigios dintre aceste proiecte este  Bienala Internaţională de Grafică din Ţinutul Secuiesc, care  s-a impus deja în lumea artistică naţională şi europeană drept un necesar şi select spaţiu de competiţie, pe care specialiştii îl compară cu Bienala Internaţională de Grafică de la Cracovia, şi care la a doua ediţie, din 2012, s-a bucurat de participarea  a 184 graficieni din 26 de ţări.

  Un alt proiect care a prins deja rădăcini este şi Zilele Ţinutului Secuiesc, programat a se desfăşura anul acesta între 10-19 aprilie. Este vorba de  un Program de activare a celor mai diverse fapte de cultură (concerte, teatru, expoziţii de arte vizuale, întîlniri cu scriitori, dezbateri, spectacole de folclor, muzical şi coregrafic, lansări de carte, etc),  în cît mai multe localităţi din cele trei judeţe partenere, mai ales în cele unde evenimentul cultural ajunge mai greu. Dar Zilele Ţinutului Secuiesc va cuprinde în programul său şi lansarea unui alt proiect cu deschidere naţională şi internaţională, Bienala de Fotografie din Ţinutul Secuiesc, eveniment organizat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi al Federaţiei Mondiale a Artiştilor Fotografi Maghiari.

  În atenţia tuturor operatorilor culturali din judeţul Covasna, persoane fizice şi juridice (artişti din toate domeniile, asociaţii, fundaţii şi instituţii publice de educaţie şi cultură ) : dacă în perioada 10-19 mai 2013 desfăşuraţi un eveniment cultural şi dacă doriţi să îl includeţi în Programul Zilele Ţinutului Secuiesc, vă rugăm să contactaţi organizatorii, pînă marţi 16 aprilie, pe email office@cultcov.ro , sau  la tel 075 7047719 (Nagy Tünde, coordonatorul proiectului)

 •