• 2013. 01. 30.

  JELES NAPOK HÁROMSZÉKEN - Szőllősy Szabó Lajos

  «« vissza
 • A február 2.-i emlékünnepség programja:
  16.45    Szőllősy Szabó Lajos kézdivásárhelyi diákéveiről tart előadást  Bejan András történész, iskolaigazgató a céhvárosi Kanta, mai nevén a Nagy Mózes Líceum dísztermében.
   17.00    Ünnepélyes fáklyagyújtás a koreográfus első iskolájának udvarán. A lángot a kor nemzeti törekvéseit megtestesítő Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület huszárainak díszkísérete viszi el a szülőfaluba, majd díszőrséget áll az emlékünnepségen
  18.00    Kézdiszentlélek ünneplő közössége a művelődési ház falán elhelyezett emléktáblát avat, amelyet lelepleznek: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Balogh Tibor, Kézdiszentlélek polgármestere
  18.15    Az ünnepség folytatása a Művelődési Ház dísztermében:
   - vetítettképes előadást tart  Bajna Zsóka, székelyföldi származású, budapesti táncszakíró, Szőllősy Szabó Lajos színházi és táncos előadói, valamint táncmesteri és koreográfusi pályafutásáról.
   - bemutatásra kerül Szőllőssy Szabó Lajos legjelentősebb koreográfiája, a Rózsavölgyi Márk zenéjére készült Első Magyar Társastáncz, a Körmagyar. A táncot előadják a megye hivatásos és műkedvelő együttesei: a Háromszék, valamint Perkő táncegyüttesek.
   - az estét a helyi népi hagyományokon alapuló kosaras bál zárja.

 • Fotógaléria:

 •