• 2018. 06. 07.

  Ansamblul Folcloric Vatra din Republica Moldova va încinge atmosfera Transylvanian BBQ Festival

  «« înapoi
 • Între 8-10 iunie se va desfăşura la Sfântu Gheorghe prima ediţie a Transylvanian BBQ Festival, un proiect care se integrează în efortul comunităţii locale de a promova spaţiul nostru cultural şi din perspectiva tradiţiilor sale gastronomice. Organizatorii evenimentului sunt  Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic,  Asociaţia  pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi  INdiVINO Wine & BBQ, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe, respectiv Şcoala Populară de Arte şi Meserii din municipiu. Unul dintre invitaţii de onoare ai Transylvanian BBQ Festival este Ansamblul de Dansuri Populare Vatra, din Tohatin Republica Moldova, care va încinge atmosfera Festivalului cu un spectacol extraordinar de  dansuri tradiţionale specifice mai multor comunităţi etnice: dansuri moldovenești - Răzășeasca, Vatra, Polca din bătrâni, Hostropăț, Hora satului; dans bulgăresc; Dans-Barbuncul.
  Ansamblul de Dansuri Populare Vatra din Republica Moldova funcţionează pe lângă Casa de Cultură din comuna Tohatin. Comuna Tohatin este o localitate din suburbia municipiului Chişinău,  situată la 7 km de capitală, ai cărei locuitori sunt români, ucrainieni, bulgari şi găgăuzi.  

  Organizatorii Transylvanian BBQ Festival recomandă spectatorilor din Sfântu Gheorghe să nu rateze spectacolul Ansamblului Vatra, care se va desfăşura pe scena din centrul oraşului, sâmbătă, 9 iunie, de la ora 18. Datorită directorului Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean, care a răspuns cu promptitudine şi profesionalism ofertei de colaborare cu organizatorii Festivalului din Sfântu Gheorghe, tinerii artişti din Republica Moldova vor dansa şi pentru românii din această localitate covăsneană. Aşadar, duminică, de la ora 12.30, locuitorii din Întorsura Buzăului sunt aşteptaţi la Casa de Cultură, pentru a intra în multicolora horă a moldovenilor din Tohatin-Chişinău.

 • Galerie Foto:

 •