• 2017. 11. 01.

  Concurs destinat promovării meșteșugurilor tradiționale

  «« înapoi
 • Centrul de Cultură al Judeţului Covasna deschide un concurs pentru elevii claselor V-VIII, cu scopul de a promova meşteşugurile tradiţionale în rândul tinerilor. Data limită de înscriere în concurs este 13 noiembrie, ora 12:00.

  La Concurs se poate înscrie orice şcoală din judeţul Covasna, care să fie reprezentată de o echipă formată din 6 elevi şi un profesor. Fiecare localitate, sat sau oraş, trebuie să fie reprezentată de o singură echipă.

  La înscriere, fiecare echipă trebuie să ofere următoarele date :

  - numele echipei, al liderului şi al membrilor săi, plus datele de contact (telefon, adresa e-mail);

  - descrierea meşteşugului tradiţional din localitate, pe care echipa a ales să-l reprezinte în concurs.

  Înscrierea se face pe adresa de e-mail : office@cultcov.ro, sau personal, la sediul Centrului de Cultură, Piața Libertății nr. 2, între orele 9:00 - 16:00. Înregistrarea este valabilă numai după confirmare.

  Organizatorii Concursului vor acorda echipelor participante următoarele premii: Marele Premiu, un voucher în valoare de 1.000 euro, acordat de Firma DEPO, care poate fi utilizat pentru a dota unul sau mai multe ateliere din localitate, ateliere în care se practică meşteşugul tradiţional în numele căruia echipa câştigătoare a concurat; echipa câștigătoare primește şi pliante în valoare de 3000 lei, pentru promovarea meșteșugului ales, iar echipa clasată pe locul doi va primi un pachet de cărți valoroase pentru Școala din localitate; membrii echipelor situate pe primele trei locuri vor participa la o Tabără de artă populară, de cinci zile, în vara anului 2018, la Muzeul Haszmann Pál din Cernat.

  Concursul va consta din 4 probe, una pe săptămână, deci durata competiţiei este de o lună. Finala Concursului va avea loc la Sfântu Gheorghe, pe 19 decembrie, iar membrii juriului sunt: Haszmann D. Orsolya – muzeograf, directoarea Muzeului Hasszman Pál; Dr. Kinda István– etnograf la Muzeul Național Secuiesc; Vargyasi Levente – fotograf şi autor de filme documentare, din partea Centrului de Cultură al Județului Covasna.

  Informații suplimentare la tel : 267 315 038.

  Organizatorul concursului este Centrul de Cultură al Județului Covasna, sprijinit de Consiliul Județean Covasna.

  Sponsori principali: DEPO – lanțul de magazine en-gros de materiale de construcții şi Muzeul Haszmann Pál.

 •