• 2017. 09. 12.

    Trupa Ego şi Arta sa au cucerit Histrioniada Liceenilor de la Cluj

    «« înapoi
  • Festivalul Naţional de Teatru Histrioniada Liceenilor de la Cluj a ajuns la Ediţia XV, printre producţiile selecţionate a intra în finala Concursului, destinat elevilor din întreaga ţară s-a numărat şi spectacolul Artă, al Trupei Ego, în regia Mirelei Bucur. Festivalul s-a desfăşurat între 4-8 septembrie 2017, iar la capătul competiţiei, Trupa Ego a cîştigat cele mai rîvnite două premii : Premiul I, pentru cel mai bun spectacol şi Premiul pentru cel mai bun rol principal, atribuit lui Edi Brandabura, pentru interpretarea personajului Ivan. Din distribuţia spectacolului Artă, de Yasmina Reza, mai fac parte Daniel Suciu şi Denis Onişoru, toţi cei trei adolescenţi fiind elevi la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sf. Gheorghe. Juriul care a  desemnat spectacolul Artă drept cel mai bun din Festivalul de la Cluj a fost format din : din Leta Popescu, regizor al Teatrului Independent Reactor şi al Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Sînziana Tarţa, actriță la Teatrul Național Cluj-Napoca, şi presedintele juriului, Cristian Grosu, regizor şi actor la Teatrul Naţional Cluj şi profesor la Facultatea de Teatru şi Televiziune UBB Cluj.

    Despre performanţa tinerei Trupe Ego, regizoarea Mirela Bucur a făcut următoarele precizări pentru cotidianul Observatorul de Covasna: “ Când am pornit spre Cluj, știam sigur doar câteva lucruri: am trei tineri foarte talentați în distribuție, tineri care au înțeles din prima că talentul nu e suficient, ci e nevoie de multă muncă şi de seriozitate, iar ei au muncit cu o seriozitate și o dăruire cum rar mi-a fost dat să văd, chiar şi la profesionişti; apoi, mai știam sigur că le-am propus să lucrăm nu doar pe un text foarte bun, al Yasminei Reza, ci pe un text potrivit vârstei lor, cu teme, situații și întrebări în care se pot recunoaște tinerii de pretutindeni. Faptul că „Artă” a câştigat Premiul pentru cel mai bun spectacol confirmă două lucruri: că toți cei trei băieți – Denis, Daniel și Edi – au jucat excepțional și au ridicat nivelul spectacolului, încât juriul l-a recunoscut drept cel mai bun; mai confirmă faptul că eu am ales un text potrivit pentru a face teatru cu şi pentru tineri, că nu m-am înşelat atunci când am considerat că din piesa Yasminei Reza se poate construi un spectacol şi pentru adolescenţi. Am făcut precizarea asta pentru că marea problemă în teatrul pentru liceeni sunt textele. Este foarte greu să găseşti un text care să răspundă nevoilor de exprimare şi poftei de joc specifice adolescenţilor”.  

    Centrul de Cultură al Judeţului Covasna este partener de proiect, instituţia noastră a sprijinit producerea spectacolului Artă şi deplasarea lui la Festivalul de la Cluj.

  • Galerie Foto:

  •