• 2017. 06. 16.

  Ediţia XII a Festivalului de la Perkő

  «« înapoi
 • Centrul de Cultură al Judeţului Covasna a organizat, pe 10 iulie 2017, ediţia XII a Festivalului Ardelenesc de Dansuri Populare pentru Copii şi Tineri de la Perkő (lîngă localitatea Sânzieni). De 12 ani, instituţia noastră îi adună la Perkő pe copiii şi tinerii pasionaţi de folclor, care activează în diverse formaţii, pentru a se bucura împreună de frumuseţea şi hazul dansurilor şi tradiţiilor populare – maghiare, româneşti, rome – , spre binele comunităţilor din care fac parte.

  Ediţia 2017 a Festivalului de la Perkő a reunit 1.212 de copii şi tineri, dansatori în 39 de ansambluri folclorice, din 8 judeţe: Cluj, Alba, Covasna, Harghita, Mureş, Braşov, Sălaj şi Bacău. Scopul şi obiectivele Festivalului sunt : cultivarea pasiunii pentru muzica şi dansurile populare tradiţionale şi formarea reflexului de a proteja şi promova folclorul autentic al comunităţilor  maghiare din România,  dar şi cultivarea respectului şi a curiozităţii pentru valorile tradiţionale specifice  altor etnii; dezvoltarea unor relaţii de parteneriat între ansamblurile participante, şi a relaţiilor de prietenie între copiii şi tinerii maghiari şi români, care fac parte din formaţiile participante.

  Programul Festivalului şi desfăşurarea lui :

   

  10.00         Deschiderea oficială a Festivalului :

                    - Spectacol pentru copii şi tineri - Ansamblul de Dansuri „Harghita”

                    - Reprezentaţiile formaţiilor participante (prima parte)

                    -  Târgul meşteşugarilor şi  mini-ateliere meşteşugăreşti (în corturi special amenajate,

                       15 meşteri populari i-au vor implica pe copii şi tineri în diverse activităţi legate de meşteşugurile lor tradiţionale);

  13.30         Masa de prânz;

                    Jocuri populare pentru copii;

  16.00         Reprezentaţii / mini-spectacole ale formaţiilor  de dansuri populare participante –

                    Partea a doua;

  19.00         Concertul Formaţiei „Tokos” din Cluj Napoca;

  20.30         Foc de tabără şi casa dansului popular ;

 • Galerie Foto:

 •