• 2017. 05. 18.

  Trupa EGO ne întreabă dacă există Artă în salvarea unei prietenii

  «« înapoi
 • Trei prieteni – Denis Onişoru, Daniel Suciu şi Edi Brandabura – s-au reunit pe terenul unei pasiuni comune, teatrul, şi au format, împreună cu alţi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Trupa Ego, iar primul lor mare spectacol este Artă, de Yasmina Reza. O piesă care a cucerit cele mai rîvnite premii ale dramaturgiei contemporane – Premiul Molière pentru Cel Mai Bun Autor, Premiul Tony pentru Cea mai Bună Piesă – şi care, după premiera din 1995, de la Paris, a ajuns să fie montată în peste 30 de ţări, pe scenele celor mai importante teatre din lume.

  Cum era vorba de prima producţie a celei mai tinere Trupe din Sfîntu Gheorghe, Mirela Bucur  le-a propus celor trei prieteni să-şi scoată Ego-ul în lume cu un spectacol despre ce este fals şi ce este autentic în relaţie cu ceea ce pretindem că iubim / preţuim :  prieteni şi artă. Un spectacol despre preţul artei şi cel al prieteniei, valori pe care eroii Yasminei Reza le descoperă în confruntarea cu un tablou derutant de alb şi, pentru unii, aberant de scump. O confruntare plină de umor, cu forţa de a stîrni spectatorii de toate vîrstele, inclusiv şi mai ales tinerii, să pornească în căutarea sensurilor artei şi ale prieteniei.

  Miza primului spectacol al Trupei Ego  este o experienţă / descoperire veche de cînd lumea, dar pe care o înţelegem doar cînd o trăim pe cont propriu : preţul prieteniei, ca şi cel al artei, depinde numai de noi, iar cea mai preţioasă dintre arte este prietenia. Numai prietenii te pot ajuta  să descoperi, în albul unui tablou, un om singur care alunecă, pînă dispare.

 • Galerie Foto:

 •