• 2017. 04. 07.

  Cvintetul vocal Anatoly colorează Sărbătoarea ouălor roşii de Paşti de la Brădet

  «« înapoi
 • Conform tradiţiei, şi anul acesta, a treia zi de Paşte, pe 18 aprilie 2017, locuitorii din Zona Buzaielor sînt aşteptaţi la Brădet, la Sărbătoarea ouălor roşii, Ediţia XXIII. Ca şi la ediţiile precedente, locuitorii din zonă şi turiştii vor avea ocazia de a admira diverse tehnici de încondeiere a ouălor şi o expoziţie unică cu ouă încondeiate, din Zona Buzaielor, dar şi din alte regiuni ale ţării. Sărbătoarea ouălor de Paşti de la Brădet mai cuprinde un Concurs de ouă încondeiate, un program religios şi un program folcloric, prin care se păstrează obiceiul ca la bucuria comunităţii să fie invitaţi a participa artişti îndrăgiţi. Invitaţii de onoare ai Sărbătorii ouălor de Paşti 2017 sînt Ionuţ Langa, solist de muzică populară, şi Cvintetul vocal Anatoly din Braşov.  

  Ionuţ Langa s-a născut în comuna Jibert, judeţul Braşov, a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Făgăraş, apoi a devenit absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad. După obţinerea Licenţei, Ionuţ Langa s-a stabilit la Arad.

  Cvintetul vocal Anatoly este alcătuit din : Andrada Mureşan (alto), Gabriel Baciu (tenor I), Ciprian Cucu (tenor II), Ciprian Ţuţu (bariton) şi Marius Modiga (bas). Cei cinci tineri cîntă,  á capella sau cu acompaniament, lucrări preclasice, clasice şi romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane,  în aranjamente proprii. 


  Sărbătoarea ouălor de Paşti de la Brădet este organizată de Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, sub coordonarea directorului acestei instituţii, Costică Oltean. Centrul de Cultură al Judeţului Covasna este implicat în acest proiect în calitate de partener, avînd în vedere misiunea instituţiei noastre de a sprijini eforturile de păstrare în forme vii a meşteşugurilor tradiţionale.

 • Galerie Foto:

 •